DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Pionýr‚ z. s. - 63. pionýrská skupina SOSNA Praha 8

2009 - Viking Vik

 


Viking Vik

 
 
Stránka je rozdělena do několika bloků
 
 
 
 

 

Základní informace

 

(po kliknutí přejdete do Fotogalerie)

 

 

 



Zpravodajství

 

12.7. jsme všichni na etapy dojeli. Celkem je 24 dětí a každý našel svůj stan. Někteří stihli i hrát karty. Večer byl táborák.

 

13.7. Vik vyučoval  ochranu před vlky. Všichni si vyzkoušeli  žebříkový strom, házení kamenů na vlky a rychlý úprk.  Žebříkový strom vyhráli z Dolního Flaku, hon  s vlky vyhráli z Horního Flaku. Odpoledne se batikovala trička. Až je dokončíme, tak se pochlubíme. Večer o osobním volnu všichni psali domů.

   

 

14.7. - Dopoledne probíhá příprava na azimutový závod. Všichni najdou sever. Optimisticky jsme napustili bazén. K obědu bylo vepřové na paprice. Všude v okolí rostou houby.

 

Dolní Flak  potrénoval na podvečerní turnaj v Ringu. Všechny prsty zůstaly celé.
 

 

15.7. Vytrazily všechny rodinné tlupy na výlet po okolí. Hned po odchodu z tábora začala velká bouřka, lilo jako z konve. Opakované vypnutí elektriky špatně zvládl náš počítač.  Ke zprovoznění došlo až v odpoledních hodinách. Odpoledne se vyjasnilo a všichni uschli.  Po výletě se dokonce vykoupali - všichni. Trička jsou skoro dokreslená.

 

 

16.7. - Od rána svítí sluníčko. Pracujeme  na přípravě táborových novin. Redakční týmy jsou v pilné práci.

 

 

12.00 jsme  otevřeli bazén.  Voda je ještě ledová, táborníkům to ale moc nevadí.

 

 

Odpoledne přijel Astrobus. Společně s hvězdáři z Petřínské hvězdárny jsme pozorovali slunce. Po večeři byla přednáška o sluneční soustavě a promítání filmů.  V noci jsme pozorovali oblohu. Ti nejskalnější vydrželi až do půlnoci (Honzík má nový osobní rekord).

  

 

17.7. se vstávalo až  po deváté. Dopoledne byly krátké nabídkové programy.  K obědu jsme si upatlali  meruňkové knedlíky. Odpoledne hrajeme Člověče nezlob se, nehraje se u stolu ale po okolí a pravidla jsou trochu jiná.

 

 

Odpolední bouřka nás po páté odpoledne spláchla zpět do tábora. Z nedalekého okolí jsme dojelu záchranným žukem,  všichni promáčení se ohřívaly horkým čajem. Kroupy byly jenom jako rybíz, takže modřiny nemá nikdo. Až do večera bylo teplo v noci se i vyjasnilo. Ve Flaku došlo maso. K večeři tak byla ovesná kaše. Halvar vyhlásil na zítra den zvyšování lovecké zdatnosti.

 

18.7. - od rána prší a je slyšet i bouřky. Užíváme si pláštěnky a holínky. Dopoledne se vyráběly papírové korále. Po obědě mají všichni povinně klid ve spacáku. Odpoledne se mírně vyčasilo. Opustili nás Anetka, Caroline a Matthew.

 

19.7. Počasí bylo významně přívětivější než předpověď slibovala. Kolem poledne se objevilo i sluníčko.  Pršelo až k večeru. Všichni se povinně vykoupali a  umyli si hlavu.  Ve spodní části louky už zase teče potůček.

 

20.7. Počasí se umoudřilo. Všechny oddíly si samostatně připravbovaly oběd. Někde došlo i na tři chody na ohníčku. Nikdo se neopařil, nikdo se nepopálil. K večeři  byly bavorské vdolky. Večer konečně diskotéka. Nahozený počítač se s konečnou platností odporoučel večer. Oprava je hlášena na čtvrtek. Před kolapsem jsme stihli doplnit některé stotlivým dnům.arší fotky. Najdete je v galeriích k jednotlivým dnům.
 

 
 

21.7. Vyrábíme draky pro Vika. Počasí nám přeje, louka pomalu vysychá. Fotky dodáme později.  Stojko si narazil prst. Zásobovací vozidlo nedovezlo housky.
 

 

 22.7. Dopoledne jsme uklízeli remízek. Vybrali jsme staré větve, klády i to, co do lesa nepatří.  Všichni se koupali ve sprše  a pak i v bazénu. Provedli jsme kompletní  úklid stanů, spacáky lapaly sluníčko. Odpoledne se běžel azimutový závod. Večerní program je v režii jednotlivých oddílů.  človíček neporazil královnu v piškvorkách.

 

 
 

23.7. - Celodenní výlet do Benešova a na Konopiště. Prohlídka zámku a  návštěva centra Benešova. Máme nové necky.  Celodenní parna  uzavřela průtrž mračen. Lilo jenom chvíli.
 

 

24.7. - Propršelo střídavě téměř celý den. Významně se ochladilo.  Trénovali jsme přesuny neprocleného zboží do Flaku. Pilně se připravovaly pohádky.   Vlastnoručně jsme si domalovali šipky a vytvořili křidélka. Večer byla hostina. Tu jsme završili turnajem v šipkách.
 

 
 

25.7. Připravujeme se na návštěvní den. Pohádky jsou téměř natrénované. Vyrábíme kostými na divadlo. Pokoušíme se o úklid ve stanech ale počasí nám nepřeje. Připravujeme cedule na návštěvní den. Věčer  je představení v sále místního pohostinství. Divadelní spolek Maškara představí pohádku Krása nevídaná. 
 

 

26.7. Návštěvní den. Všichni se dočkali své vlastní návštěvy. Rodičům jsme předvedli nacvičené pohádky. O kůzlátkách, O hloupé ženě, O Červené Karkulce, O Popelce. Rodiče nepředvedli nic. Večer bude společenský večer. Rodiče odjeli, přišlo léto. Bahno vysychá. Nikdo nepláče.

 

 

27.8. - Dopoledne proběhla táborová Olympiáda. Odpoledne jsme vyřezávali  kuchyňské nástroje.  Večer byl táborák. Matěj skládal slib a dostal šátek. Zpívali skoro všichni.

 

 

 28.7.- původně plánovaný výlet zhatil dopolední déšť, vyměnili jsme programy za středu. Dopoledne  poslední nabídkové programy a odpoledne výroba lodí a slalom. Po včerejším dlouhém táboráku jsme zapadli do spacáků o něco málo dříve.

  

29.7. - poslední výlet, malí vyrazili do Postupic, lesní cestou přes  sámošku k rybníku a pak kolem potoka zpět. Voda byla studená a trochu zelená, tak jsme se v táboře pečlivě vydrbaliá. Velkáči vyrazili doi Chalup, taky k rybníku. Ztratili se v kukuřici a tak si trochu zašli. Zpátky to vzali přes Postupice, aby si taky nakoupili zásoby. Večer je poslední trénink na uzly, ptotože zítra nás čekají závody.

 

30.7. - Počasí nám stále přeje. Máme za sebou Kaprkross i Uzlařskou regatu. Odpoledne turnaj v softu. V závěrečném zápase vedoucí zvítězili. Večer je poslední táborák.