DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Pionýr‚ z. s. - 63. pionýrská skupina SOSNA Praha 8

2010 - Zlatá horečka


Zlatá horečka

 
 
Stránka je rozdělena do několika bloků
 
 
 
 

Základní informace

Termín:             18.července  - 7. srpna 2010

Místo konání:  TZ KAPR Popovice

Tábor je určen pro děti od 6 do 15 let.

Pro předškoláky a  prvňáky, kteří se tábora účastní poprvé nabízíme možnost pobytu na táboře pouze  v prvním týdnu - tedy od 18. do 25.července. V případě této nabídky zajišťují dopravu dítěte z tábora rodiče samostatně.

 

Přihláška  ke stažení ZDE

Zdravotní osvědčení ke stažení ZDE

Informační dopis pro rodiče, který doporučujeme skutečně pročíst!!!!
ke stažení ZDE

Seznam povinného a doporučeného vybavení, který doporučujeme skutečně dodržet ke stažení ZDE

 

Návrat z tábora je 7.8.2010 v cca 16.00 hodin k vozovně Kobylisy.  Rodiče, prarodiče, tety a strýčkové, kteří budou vyzvedávat děti na táboře, tak mohou učinit  mezi 12.00 a 13.30. Po tomto termínu nás musí doběhnout v autobuse.

Osobní léky a výpis ze zdravotní dokumentace ( s údaji zejména o klíšťatech, úrazech a pod.) budou mít děti uloženy v kufru. Pokud Vám bude v kufru dítěte přebývat nebo chybět něco zásadního, kontaktujte nás. Přebývající ponožky - zejména liché po táboře likvidujeme.

 

(po kliknutí přejdete do Fotogalerie)

 

 

Zpravodajství

 

16.7. pátek 

Tak už stavíme stany a ostatní příslušenství, teplota v poledne 34oC, ve 02:15 je stále 25,9oC.

18.7 neděle

od večera do 13:00 hod dost pršelo, momentální teplota 20,4oC , děti jsou na cestě  a my si užíváme poslední chvilky ticha

tak už přijeli, autobus dorazil do vsi v16:10.

Po rozdělení do oddílů a ubytování bylo seznámení s tábořištěm, v 19:00 večerní nástup a pak si šli po oddílech péct buřtíky na ohníčku. 20:30 je polojasno a 19,6oC

 

Pondělí 19.7.

První noc všichni přežili. Dopoledne  probíhal konkurz na pomocníky šerifa. Je sluníčko 31,3oC . K obědu byly brambory a kuřecí nožky. Brambory bylo třeba oloupat.

Konkurz na pomocníky šerifa

Nástup na oběd

Když budete hodní, napíší Vám po obědě poštu.

20.7.2010 - úterý

Neprší, střídavě svítí sluníčko. Dopoledne se sportovalo a vyrábělo, o poledním klidu se všichni umyli v teplé vodě. Po obědě vykradli  obchod a honili jsme zloděje. Někteří si trochu spletli trasu. Všichni jsou v táboře živí a zdraví.  Večer máme osobní volno a půjdeme brzy spát.  Všichni napsali domů.

Zejména u starších chlapců objvujeme skrytý talent na domácí práce.

Opustili nás navždy naše milované zelené stopky SECCO.  Smutečního obřadu se zůčastnili nejbližší přátelé, krátkou vzpomínku jim věnovali i další účastníci tábora.  Černé a žluté stopky jsou smutné.

Máme za sebou první celodenní výlet. Všichni dorazili zpět do tábora, někteří mírně přehřátí. Cestu do Postupic a zpět  zvládly všechny oddíly. Odpoledne dorazili Otko a Márinka. Jsme v kompletním počtu.

Večer je zasvědcen hazardním hrám zlatokopů.

Je 22:24. Venkovní teplota  26,9. Zítra se ještě trochu oteplí.

Čtvrtek 22.7.

Je  teplo, víc než teplo. Celí den probíhaly střelecké soutěže. Průběžně se máčíme v bazénu. Hlavní atrakce dorazila v 10.30 a odrazila v 17.00 hodin.  Ti, co nejsou vyfocení se báli.

 

A kromě toho stojí nová sušárna, může začít pršet.

Pátek  23.7. 

Ochladilo se, v noci byla parádní bouřka. Místy mrholí. Den je tak trochu odpočinkoví. dopoledne  dokončovaly oddíly trička a  zahájily přípravu na  orientační závod. Odpoledne budou nabídkové programy. Večer nás čeká  zábava v Saloonu.

Sobota 24.7.2010

Není zima, jen se ochladilo.  Venkovní teplota v 18.00 je 19oC. Z kufrů jsme vyndali pláštěnky, mikiny a dlouhé tepláky. Holinky jsou naši kamarádi. Někteří už vědí, proč nestačí  šusťákovka místo  pláštěnky.

Dopoledne  pršelo a lilo, stejně jako celou noc.   Oddílové programy se tak konaly pod střechou.  Odpoledne jsme měli možnost vydat se na cestu za zlatem, nezbaili jsme včas.

Ráno jsme si přispali, protože je neděle. Místo rozcvičky se v neděli klepou spacáky. Ráno bylo slunečné a modré. To ale vydrželo jen chvíli.  Dopolední orientační závod s buzolou přežily všechny dvojice. Nikdo se neztratil.

 

Po  zapečených bramborách následovala hloubková očista - mytí, v případě potřeby praní. Nejzábavnější a nejoblíbenější je pak  tzv. totální úklid stanů.

V rámci stavebních aktivit budují pánové nový dřevník. Ještě nejsme rozhodnuti, zda akci pojmeme jako  budování kladného vztahu k manuální práci a nebo motivační prvek "Už víš, proč se máš líp učit." Pro doplnění uvádíme, že akce je dobrovolná a že o nářadí se hádají.

Večer  všichni  předvedli svá oddílová trička, je mokro a v noci bude trochu chladno.

Pondělí  26.7.2010

Včera odjeli Anetka s Rebekou. Takže je nás zase o dva méně. Obě slečny to zvládly a výbornou  a příště už to možná bude na celý tábor.

Dnes se počasí umoudřilo. Ráno to sice ještě bylo na mikinu a sbírku triček, odpoledne už je ale krásně a teploměr ukazuje  25.

 

Dopoledne probíhaly poslední prověrky zdatnosti zlatokopů. Odpoledne jsme trénovali stavbu stanů pro případ nepřízně počasí. Po svačině hrajeme velké terénní Člověče nezlob se.  Člověče nezlob se  jsme hráli až do večera, do cíle dorazil pouze oddíl prašivých psů. Ostatní  zmrzli na trati. Večeře byla  velmi pozdní.

Úterý  27.7.2010

Na dopoledne byl vyhlášen úklid společných prostor tábora. Nejvíc si to zasloužila sprcha, umívárna a hangár.  Do oběda jsme všechno stihli.

Odpoledne  byl turnaj v baribalu a závody psích spřežení. Těsně před večerkou jsme ještě vyzkoušeli zdatnost zlatokopů ve stavbě  stanového přístřešku.

Zítra si vaříme oběd. K dispozici jsou  klasické zásoby zlatokopů - hlavně fazole.

Středa 28.7.2010

Dopolední vaření dopadlo dobře - okolí neshořelo. Modří měly trvrdé fazole a syrovou cibuli. Červení dali i fazolovou polévku a kopřivový čaj.

Odpoledne  jsme si vyzkoušeli střelbu. Zbraně byly kuličkové, nicméně i tak to bylo dobrodružství.

 

Pozdě odpoledne začalo pršet. Zítra vyrážíme do civilizace - pojedeme do Benešova a překontrolujeme  nově zrekonstruovaný bazén.

Čtvrtek 29.7.2010

Celodenní výlet do Benešova. Užili jsme si návštěvu bazénu, rozchod a nákupy. Celý tábor se vejde do výřivky.

Večer jsme uspořádali pěveckou soutěž.

Pátek 30.7.2010

Dopoledne jsme nahradili přepadený dostavník. Odpoledne  jsme nacvičovali pohádky.

Sobota 31.7.2010

Dopoledne indiánská hra v lese, odpoledne úklid,  koupání. Večer nácvik pohádek.

Už dva dny nikdo nefotil. Zítra  to vylepšíme.

Neděle 1.8.

Návštěvní den, přijeli nakonec všichni.  Málo dětí večeřelo, málo si jich přidalo.  Večerní diskotéka zažene chmury a splín.

 

Pondělí 2.8.2010

Dopoledne jsme bojovali se zácpou a průjmem. Nebolí nás  břicho,  je to taková hra o tom, že zlatokopové mají průjem a běhají na záchod. Odpoledne jsme vázali uzle a v druhé polovině vyráběli. Po večeři se osobní volno změnilo na  šílené hry v trávě. Kdo nezná hru Temelín, nemůže to pochopit. Pro rodiče lehce znejistělé vystavenými snímky snad jen základní popis: Hra je inspirována demonstracemi Greenpeace u jaderné elektrárny Temelín. Hráči jsou rozděleni na demonstranty -tvoří živou baikádu u elektrárny a na policisty, kteří se demonstranty snaží rozpojit a rozehnat.  Tento skvost patří již mnoho let mezi oblíbené ha na volnou chvíli. (Účast není povinná hraje se o osobním volnu.) Demonstranti si po několika opakováních odnesli několik pohmožděnin a jednu odřenou ruku.

Úterý 2.8.2010

Pršelo celou noc, začalo to pěknou bouřkou. Dopoledne se trochu vyčasilo. hráli jsme Safari. Odpoledne už pršelo střídavě. Čekaly nás krátké hry a soutěže mezi oddíly. V 19.00 svítí sluníčko a obloha je modrá. Tráva je mokrá, bahno není.

Středa 4.8.2010

Dopoledne byly poslední nabídkové programy. Odpoledne turnaj v softu. Večer osobní volno. Píšeme málo, protože konec je vždy trochu rychlý.  Všechny týmy si koupily místa na rýžování zlata a ve čtvrtek odchází  za zlatem.

čtvrtek 5.8.2010

Velké rýžování zlata.

 

 

 

Večerní táborák

A nakonec noční  putování cestou duchů